쉬즈메디 산후조리원 리모델링

프라우디아 II 산후조리원 리모델링_프라우디아는 쉬즈메디병원의 부속 산후조리원이다. 기존에 운영 중인 프라우디아 산후조리원에 연접해 있는 평범한 4층 상가건물을 리모델링하여 프라우디아 신관을 오픈했다. 외장은 기존상가의 타일벽면을 거의 그대로 사용하여 불필요한 예산을 낭비하지 않았다. 대신 타일위에 타일필러를 한번 감싸고 그 위에 진한 회색의 도장을 입혀 새로운 건물로 재생시켰다. 총 10실의 산후조리실 레이아웃에 맞춰 창의 위치를 조금 변경하고 10mm 두께의 철판을 창 주변으로 감쌌다. 외부에서 보면 단순한 외형에 흰색의 박스 프레임이 도드라져 보인다. 산후조리실 내부는 슬리퍼를 신고 다니는 입식공간과 침대가 배치된 좌식공간의 높이 차이를 두어 작은 공간이지만 영역을 구분하였다. 외관과 마찬가지로 내부에도 최소한의 재료와 적절한 조명계획으로 차분하고 편안한 산후 환경을 유지하도록 계획하였다.

Praudia II Remodeling_Praudia II is an postpartum care center affiliated with the She'smedi Hospital. Ii is opened the Furaudia new building by remodeling the ordinary four-story office building which is connected to the existing Praudia postpartum care center. The exterior did not waste the unnecessary budget by using almost the tile wall of the existing shopping mall. Instead, a tile filler was once wrapped on the tile and a dark gray paint was applied on it to reproduce it as a new building. The position of the window was slightly changed in accordance with the layout of 10 postpartum kitchens, and a 10 mm thick iron plate was wrapped around the window. From the outside it looks like a simple white box frame. In the postpartum kitchen, there is a small space, but the area is divided by the height difference between the standing room where the slippers are worn and the sitting room where the bed is placed. Like the exterior, the interior is planned to maintain a calm and comfortable postpartum environment with minimal materials and proper lighting schemes.

Before